Search

Koninklijke principes

In families waar ongezonde patronen van pleasen in gebruik zijn, worden vaak de volgende dingen zichtbaar:


Er ontstaat een wij-sfeer tussen pleaser en gepleasde

Degene binnen het gezin die niet meedoet wordt als lastig ervaren.

De pleaser en gepleasde krijgen een afhankelijkheidspositie ten opzichte van elkaar en houden het ongezonde patroon in stand - totdat één van hen begint vast te lopen met zichzelf en zijn of haar omgeving.


De afhankelijkheidspositie bestaat hieruit dat de pleaser liefde 'koopt' door meegaandheid, de eigen keuzes gedeeltelijk of geheel opzij zet, om te voldoen aan de verwachtingen van de ander.


In deze rol gaat de pleaser er bewust of onbewust van uit dat de liefdesband eindig is. Er onvoldoende liefde beschikbaar is, de 'koek' op is, wanneer hij of zij de persoonlijke begrenzing of keuzes van zichzelf aanvaardt en leeft. En helaas is dat in de praktijk ook waar.


De gepleasde is degene waar het allemaal om draait: hij of zij is middelpunt-mens en 'betaald' uit in liefde als de ander meegaand is, eigen wensen opgeeft, eigen passie en verlangens op-offert en de mening en wensen van het middelpunt-mens tot norm voor zichzelf verheft, in ieder geval wanneer zij elkaar zien en spreken. Daarmee is de pleaser verantwoordelijk voor de emoties en gevoelens van de gepleasde, het middelpunt-mens, degene om wie alles draait. Hoe krom en hoe treurig! Hoe vermoeiend!


Laten er volle reservoirs van onvoorwaardelijke liefde zijn, van ouders naar kinderen.

Dan herhaalt zich het wonder van de olie die niet opraakte bij de weduwe uit Zarfath:

Een overvloed aan liefde, elke dag opnieuw. Dat geeft voedsel voor de ziel van elk kind! En voor hongerige en dorstige zielen van familieleden die alleen maar heel gewone onvoorwaardelijke aanvaarding nodig hebben, net als jij.


Goddank is er een Bron beschikbaar van eeuwige liefde en aanvaarding! Uit Zijn overvloed mag je putten en volle emmers jouw gezin binnen dragen. Wat een zegen zal dat brengen!


Wanneer je dat gaat doen (die nieuwe hemelse identiteit leven en uitdelen), word die oude vloek verbroken die al van genaratie op generatie in jouw familie doorgegeven is. Wat een bevrijding van kleinmenselijkheid! Wat een Goddelijk perspectief: innerlijke rust en vrede voor ieder die wil! Overvloedig beschikbaar. Zo leef je Zijn Koninklijke principes!12 views

ceessofiekekranenburg@gmail.com

Coachingspraktijk 'Vindenstijd', Ede, Gelderland

Kvk-nummer: 75893967

BTW-nummer: NL860435076B01

Bankrekening: NL78INGB0009574456

Algemene voorwaarden en  privacyverklaring

©2019 by Vindenstijd.nl. Proudly created with Wix.com