Search

De diepte in

Wanneer er binnen je gezin aan oude, ongezonde, kleinhoudende patronen van pleasen vastgehouden word, zorgt dat niet alleen voor afhankelijkheid maar ook voor verwijdering.

Niet tussen de pleaser en gepleasde (het middelpunt-mens) maar tussen de gepleasde en degene die als lastig word ervaren: de niet-pleaser of de te-weinig pleaser.


Ook bij deze persoon komt de onvermijdelijke identiteitscrisis: de noodzakelijke, onvoorwaardelijke liefde en aanvaarding worden gemist. En dat zijn belangrijke bouwstenen voor een gezond zelfbewustzijn en opgroeien. De niet-pleaser ziet de liefde van de ouders aan hem of haar voorbijgaan naar de broers en zussen die wel pleasen.


De niet-pleaser voelt het beroep wel wat op hem of haar gedaan word maar weet bij innerlijke intuïtie dat het niet zijn of haar taak is èn wil dat ook niet. Deze persoon is lastig omdat het voortdurend de gemoederen beroert

door het spel niet mee te spelen.


Als jij de niet-pleaser bent heb ik goed nieuws voor jou: Misschien heb je alle jaren met je gebroken en gebutste hart in handen gezeten. Wachtte je op iets of iemand die jou lief zou hebben, zou aanvaarden. Je mag je oog omhoogslaan: de Enige die jouw hart kan genezen woont in de hemel en Zijn ogen gaan zoekend rond over de aarde om te zien of er iemand is aan wie Hij Zijn liefde kwijt kan. Dus open je handen, leg je uitgedroogde hart in Zijn schoot. En ga de diepte in: kijk achter je angst, achter dat mega-verlammende gevoel alléén over te blijven. Kijk je persoonlijke nood in de ogen en laat 'het recht op liefde' los. Ja! Je had recht op liefde, dat staat als een huis! Maar je mag je nu omdraaien, naar je Hemelse Vader en Zijn ogen zien. En als je goed kijkt, er de tijd voor neemt, dan ga je zoveel ontdekken!


Dat je door Hem bedacht bent, ooit, in de eeuwigheid. Dat ook jij naar Zijn beeld bent geschapen. Dat Zijn liefde beschikbaar bleef toen Hij je in de schoot van je moeder legde, je de gebroken wereld binnenkwam. En dat Hij er altijd bij geweest is, liefdevol beschikbaar. Al was het leven voor jou nog zo onherbergzaam en kende je Hem niet, Hij heeft je niet volledig aan de grillen van het leven overgelaten, al heb je dat wel vaak gedacht. Nu ben je volwassen. En waar je nu staat is een wonder! Op de drempel van BEWUSTWORDING van de mogelijkheid op een nieuw, geheeld, genezen èn vervuld leven. Vervuld van de heerlijkheid van God. Van Zijn onvoorwaardelijke liefde en aanvaarding. En wanneer je pijn geheeld is, je open wonden alleen nog vage littekens, geeft het leven bij WOORD & GEEST jou glans. Sprankelende identiteit. En kun je opstaan en schitteren voor je Maker.


38 views

ceessofiekekranenburg@gmail.com

Coachingspraktijk 'Vindenstijd', Ede, Gelderland

Kvk-nummer: 75893967

BTW-nummer: NL860435076B01

Bankrekening: NL78INGB0009574456

Algemene voorwaarden en  privacyverklaring

©2019 by Vindenstijd.nl. Proudly created with Wix.com